Bilde av Stine Eikeland Larsen

Stine Eikeland Larsen

Jeg jobber på Mæla ungdomsskole og underviser i samfunnsfag, norsk og programmering. En av grunnene til at jeg virkelig brenner for samfunnsfag er mulighetene til å leke i og med faget ved å bruke spill som for eksempel Minecraft og Angrip! Vi kan finne gamle kilder, forske og gå på oppdagelsesreiser med VR-briller. Gjennom en slik tilnærming til faget opplever jeg engasjerte elever som bidrar til faglig diskusjoner, og elever som viser et reelt ønske om å bidra til å gjøre undervisningen best mulig. De ønsker å medvirke, komme med ideer og tanker på hvordan de vil at undervisningen skal være.

Det beste med å være lærer er å få jobbe med ungdom. Dette gjør at jeg hele tiden må følge med på utviklingen i samfunnet, holdet meg oppdatert, slik at jeg kan undervise på en måte som virker engasjerende og relevant for elevene. Som lærer får jeg, gjennom mine fag, bidra i den perioden hvor ungdommene skal «finne seg selv», å få være en del av denne reisen er spennende, utfordrende og morsomt.

Jeg har vært med på Skiensskya fordi jeg tenker at det er viktig å dele. Det finnes så mange gode undervisningsopplegg der ute, så hvorfor skal den enkelte lærer eller skole sitte med dem? Del! Gjennom arbeidet Skiensskya har jeg fått utfordret meg selv. Ved å samarbeide med lærere fra andre skoler, har vi kunne plukke det beste fra de ulike stedene og sette dette sammen til undervisningsopplegg som er kreative, morsomme og gode.

E-post: stineeikeland.larsen@skien.kommune.no

Start typing and press Enter to search